Header Image

Wij bieden een compleet pakket

Privé Lease, Private Lease of auto-abonnement, de benaming maakt geen verschil voor het product dat wordt aangeboden. In alle gevallen huurt u een auto voor een vastgestelde periode tegen een vast tarief per maand. Maar gaat u vergelijken tussen de aanbieders van Privé Lease, dat ontdekt u aanzienlijke prijsverschillen. Iedereen beweert de goedkoopste te zijn. Maar wat leveren ze u voor een opvallend voordelig tarief? Wat zijn hun voorwaarden?

Wij leveren u een compleet pakket waar alles inzit. De auto’s die we inkopen worden vrijwel altijd met een hoge korting aan ons geleverd. Die korting krijgt u! Bovendien zijn onze auto’s vaak voorzien van uitgebreide opties.

Prijzen vergelijken

Een vergelijking is alleen mogelijk als u exact dezelfde auto met dezelfde opties bij een andere aanbieder aantreft en het leasepakket volkomen gelijk is met dat van ons.

Maar wat geen van de andere aanbieders u leveren is de persoonlijke begeleiding. Die krijgt u wel bij ons!U kunt de auto’s ook daadwerkelijk zien want ze staan voor u klaar in onze showroom. Wij sturen u daarna niet weg om online de formaliteiten in te vullen. Wij helpen u een goede keuze te maken en vullen alle formulieren voor u in.

Rij Zorgeloos is bij ons echt zorgeloos rijden.

 

 • Wat is het verschil tussen Rij Zorgeloos en andere aanbieders?

  Bij andere aanbieders moet u de auto bestellen via het internet. Bij ons staan ze klaar voor u in de showroom en kunt u er vrijwel onmiddellijk mee rijden.U kunt ook de auto’s van alle merken fysiek met elkaar vergelijken. Zo kunt u op uw gemak een weloverwogen keuze maken.

  Maar er zijn meer verschillen. De auto’s die we aanbieden komen van de dealers of de importeur vandaan die ze al wat langer in voorraad hebben staan. We krijgen een hoge korting en die korting geven we aan u. Het belangrijkste verschil is echter de persoonlijke benadering. Wij helpen u een keuze te maken en vullen alle formulieren voor u in. En we kunnen, indien u dat wenst, gelijk een bod op uw huidige auto doen.

 • Waarom verschillen de tarieven op de websites van de automerken met Rij Zorgeloos?

  Helaas trachten diverse merken de consument te misleiden met instaptarieven die weliswaar zeer laag zijn maar niet realistisch. Bij nadere beschouwing blijkt dat in de aanbiedingen geen wegenbelasting of verzekering is inbegrepen of de aanbieding alleen geldt bij een maximum van 4000 km per jaar. Bij Rij Zorgeloos hebben we alle kosten opgeteld en gaan we uit van een gemiddelde van 12.000 km of 15.000 km per jaar.

  De auto’s die bij ons staan zijn zelden de basisuitvoering. Vaak hebben ze tal van extra opties zoals metallic lak, airco, een zwaardere motor, navigatie, uitgebreide audio, etc. Telt u al die extra’s bij elkaar op dan kan dit oplopen duizenden euro’s verschil met de basisprijs. Maar nu komt het voordeel van leasen bij Rij Zorgeloos: al die extra opties krijgt u er dikwijls tegen een zeer gereduceerde prijs of gratis bij.

 • Verkopen jullie ook kilometerbundels?

  Een nieuwe trend in de leasemarkt is het leasetarief splitsen in een vast bedrag per maand (99 euro) plus een variabele kilometerbundel. U kunt het systeem gedeeltelijk vergelijken met belbundels voor mobiele telefoons. Het lijkt aantrekkelijk om voor 99 euro een nieuwe auto voor de deur te hebben staan. U betaalt daarnaast voor elke gereden kilometer. Het systeem bestaat nog maar kort en het is nog moeilijk te zeggen of u daarmee inderdaad voordeliger uit bent. Vooralsnog is betalen per kilometer alleen aantrekkelijk als u niet dagelijks van uw auto gebruik zult maken. Wij bieden betalen per kilometer nog niet aan.

 • Hoe kom ik van mijn contract af?

  U hebt met ons een huurcontract afgesloten voor 3 jaar maar u wilt dat contract eerder beëindigen. Hoe gaan we daarmee om? Dat hangt van diverse factoren af. In het leasebedrag zit de afschrijving op de auto en na drie jaar de restwaarde berekend. Dat bedrag is voor elke auto verschillend en hangt nauw samen met de ontwikkelingen op de markt. Over het algemeen zult een boete moeten betalen die bijna overeenkomt met de nog lopende termijnen tot einde contract. Verstandiger is om uw contract over te dragen aan iemand anders die de resterende maanden volmaakt. Dat is namelijk altijd mogelijk maar er zitten wel overdrachtskosten aan verbonden.

  Echter, in dit soort situaties is maatwerk noodzakelijk. Rij Zorgeloos heeft de klanttevredenheid hoog in haar vaandel staan. Wij helpen u graag om een bevredigende oplossing te vinden.

 • Kan ik proefrijden?

  Nee, u least bij ons een gloednieuwe auto waar niet mee gereden is. Twijfelt u over een auto dan raden we u aan een proefrit bij een dealer te maken. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk de auto van uw keuze om te ruilen voor een andere. Voorwaarde is dat de auto niet meer dan 100 kilometer heeft gereden. Een omruilgarantie geven we u echter niet. We bekijken van geval tot geval hoe we u kunnen helpen.

 • Ruilen jullie mijn auto ook in?

  Inruilen is niet het juiste woord. U koopt immers geen auto bij ons maar u huurt hem. Desgewenst zijn we bereid uw huidige auto te kopen. Die auto stoten we daarna door naar de handel omdat we zelf geen occasions verkopen. U kunt ook proberen zelf de auto te verkopen via één van de vele gratis veilingsites.

 • Hoe ontstaan de prijsverschillen tussen de aanbieders van privé lease?

  De leaseprijzen van Rij Zorgeloos zijn opgebouwd uit de volgende componenten:

  • De aanschafprijs van de auto minus de eventuele korting
  • Houderschapsbelasting (Wegenbelasting)
  • All-riks verzekering
  • Service en onderhoud
  • Vervangend Vervoer (na 24 uur)
  • Pechhulp door heel Nederland
  • Afschrijving en rente
  • Restwaarde
  • Wel of geen reclame op de auto.

  Houdt u er om te beginnen rekening mee dat van één type auto meerdere uitvoeringen bestaan. De prijs van de basisversie en de prijs van de meest luxe variant kan een verschil van duizenden euro’s opleveren. Bij de voordeligste aanbieding van onze collega’s zit vrijwel altijd reclame op de auto inbegrepen. Dat scheelt gemiddeld 30 euro per maand op het leasetarief. De keuze voor reclame is aan u.

  De verschillen ontstaan ook doordat andere partijen vragen om een aanbetaling of omdat één of meer van de bovengenoemde componenten niet in het leasebedrag zijn inbegrepen. Bijvoorbeeld de wegenbelasting. Als u gaat vergelijken let dan goed op de voorwaarden. Bij Rij Zorgeloos komt u niet voor onaangename verassingen te staan. De prijs die wij u berekenen is werkelijk all-in. Alleen de brandstof is niet inbegrepen.

 • Waarom moet ik afleverkosten betalen en wat krijg ik daarvoor?

  Afleverkosten zijn standaard bij nieuwe auto’s en niet bij de leaseprijs inbegrepen. De nieuwe auto’s ontvangen wij af fabriek verpakt in beschermende materialen. Die moeten worden verwijderd. De auto moet daarna worden gepoetst en grondig nagekeken zodat we zeker weten dat u een perfect afgeleverde, nieuwe auto krijgt. Daarnaast zorgen we voor benzine in de tank, een gevarendriehoek, setje reserve lampjes en matten. Wij rekenen daarvoor 495 euro. Bij andere aanbieders bent u hetzelfde of meer kwijt.

 • Als mijn werkgever mijn privé leaseauto betaalt, krijg ik dan een bijtelling?

  Nee, dat is nu één van de voordelen van een privé lease auto: over de bijtelling hoeft u zich geen zorgen te maken. De privé leaseauto is namelijk van u en niet van de zaak. Dat u een onkostenvergoeding (Mobiliteitspakket) gelijk aan het leasebedrag krijgt van uw werkgever doet er fiscaal niet toe. De auto blijft ook van u zodra u van baan gaat veranderen.

 • Is privé lease echt goedkoper dan een eigen auto?

  Volgens de berekeningen van de ANWB en de Consumentenbond is privé lease inderdaad goedkoper dan een eigen auto. Indien u een nieuwe auto moet laten financieren bent u altijd voordeliger uit met privé lease. Maar ook zonder financiering is privé lease de moeite van het overwegen waard. U hoeft uw spaargeld niet aan te spreken. Zorgen over de restwaarde van uw auto bij inruil heeft u evenmin. Onvoorziene reparaties na afloop van de garantieperiode zijn voor onze rekening. Elke maand betaalt u een vast bedrag waarbij alle kosten zijn inbegrepen. Met een eigen auto heeft u die zekerheid niet.

 • Ik wil geen nieuwe auto. Kan ik ook een occasion leasen?

  Nee, over het algemeen kan dat niet. Vrijwel alle auto’s die wij aanbieden zijn nieuw. Slechts sporadisch kunnen we een demomodel aanbieden. Een occasion leasen van meer dan drie jaar oud raden wij af. De nieuwste auto’s voldoen niet alleen aan de hoogste milieueisen, ze rijden ook aanmerkelijk zuiniger (gemidd. 1: 25) dan oudere auto’s. Natuurlijk is een occasion goedkoper maar het verschil in brandstofgebruik is snel verdiend. Bovendien is een nieuwe auto betrouwbaarder dan een gebruikte. Rij Zorgeloos is niet voor niets onze slogan.

 • Ik heb een groot aantal schadevrije jaren. Ben ik die nu kwijt?

  Nee, zodra u een auto bij ons least raden we aan uw huidige verzekering op te schorten. Dat kan tot maximaal drie jaar. Als u gedurende de leaseperiode geen schade heeft gereden dan tellen die jaren mee voor uw verzekering. Ze worden dus opgeteld bij de schadevrije jaren die u reeds heeft opgebouwd.

 • Mijn auto staat er niet bij. Kan ik hem bij jullie bestellen?

  Ja, dat kan altijd. Toch raden we u aan een keuze te maken uit het aanbod in de showroom omdat deze auto’s vaak met een hoge korting zijn ingekocht. Eventuele extra’s zoals winterbanden, mooiere velgen of navigatie (indien niet standaard in de auto aanwezig) kunnen we altijd tegen meerprijs voor u bestellen.

 • Ik heb onverwacht gezinsuitbreiding, mijn auto is nu te klein.

  Gefeliciteerd! Het is inderdaad mogelijk om tussentijds uw auto om te wisselen voor een grotere met meer comfort. Waarschijnlijk zullen we u aanraden een nieuw contract af te sluiten voor drie jaar waarbij we het lopende contract dan beëindigen. Een upgrade is altijd maatwerk. Neem contact met ons, dan zoeken we samen naar een voor u zo voordelig mogelijke oplossing.

 • Mogen mijn partner en mijn kinderen ook in de auto rijden?

  Dat hangt af van de leeftijd van de extra bestuurders. Over het algemeen mogen gezinsleden uw auto gebruiken. Uitlenen aan iemand anders mag u niet. Zodra u besluit tot het leasen van een auto geef dan gelijktijdig aan of er nog meer personen van de auto gebruik gaan maken en wie dat zijn.

 • Mag ik met de auto ook naar het buitenland?

  Vanzelfsprekend mag u met de auto naar het buitenland. U krijgt een Groene Kaart en bent volledig verzekerd. In de meeste Europese landen bent u ook voor pechhulp verzekerd. Toch raden we u aan bij ons te informeren of dit ook het geval is voor het land waarna u met de auto gaat.

 • Als ik op vakantie ga, kunnen jullie dan ook zorgen voor een grotere auto?

  Enkele van onze collega’s bieden deze service (tegen een geringe meerprijs) aan. De vakantieperiode ligt net achter ons. Rij Zorgeloos is pas van start gegaan. Op dit moment hebben we nog geen huurauto’s staan maar in de nabije toekomst zullen we die service ongetwijfeld aanbieden.

 • Staat de auto op mijn naam?

  Over het algemeen komt de auto op uw naam te staan. Hoewel u in de showroom er weinig van zult merken is Rij Zorgeloos de bemiddelaar tussen de leverancier van de auto, u als huurder en de leasemaatschappij. Om u een zo voordelig mogelijk tarief te kunnen aanbieden doen we met meerdere leasemaatschappijen zaken. Sommige kiezen ervoor de auto op hun naam te laten staan. Voor u maakt dat niet zoveel uit want juridisch bent u nooit de eigenaar van de auto. U huurt hem immers van de leasemaatschappij. Wel bent u verantwoordelijk voor de eventuele bekeuringen.